Rebel Up! Soundclash :: Friday 26th March @ Vechtclub, Utrecht

Rebel Up!
Rougher sounds from the global underground

Rebel Up! Utrecht, jouw verzameling aan wereldse dj’s, zal vanaf maart maandelijks een feest bouwen in de Vechtclub. Denk kuduro, hiplife, gnawa, cumbia, baile funk, balkan, reggae, ghetto tech and all the likes, het liefste dwars door elkaar. Van alles voor iedereen. 26 maart is er dus maar één plek om te zijn: de Vechtclub. Gratis entree.

Onze speciale gast van vanavond is DJ Naza (Paraíba / Brazil). Hij speelt geregeld samen met Chico Correa die vorige week ook onze gast was. Bereid je voor op blije warme tropische geluiden die je vanuit de speaker op de dansvloer doen schudden!
Hier kan je al in de sfeer komen:

DJ Naza mix

Ieder Rebel Up! Soudclash feest is gekoppeld aan een goed doel. Voor deze editie hebben we het Project Cinema Jenin (Palestina) uitgekozen. Project Cinema Jenin wilt de oudste bioscoop van Jenin weer opbouwen. Deze bioscoop kende groot succes en toonde vele mensen de meest recente films uit buitenland en de regio. Sinds het conflict, de intifada, is er echter weinig meer over van het complex.

Met de wederopbouw wordt een impuls te geven aan geweldloosheid en culturele uitwisseling. De Duitse filmmaker Marcus Vetter heeft het project onder de aandacht gebracht met zijn film ‘Heart of Jenin’. In deze film vertelt Vetter het verhaal van een oud Palestijnse verzetstrijder Ismael die zijn 12 jarige zoon verliest als die per ongeluk wordt neergeschoten door een Israelische soldaat. In plaats van wraak, besluit de man het verlies van zijn zoon aan te grijpen om het geweld te doorbreken. Hij doneert de organen van zijn kind. Door zijn besluit leeft nu bijvoorbeeld een Joods meisje verder met  het hart van zijn zoon.Ismael gaat verder met bruggen bouwen: hij opent een cultureel centrum voor kinderen om ze een alternatief te geven. Project Cinema Jenin is daar uit voortgekomen.

Title: Rebel Up! Crew 26 maart @ Vechtclub
Location: Vechtclub
Link out: Click here
Start Time: 22u30
Date: 26 maart 2010

Entrance: free

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *